14 de enero de 2009

Aturem el genocidi del poble palestí

Les comunitats cristianes populars de València -CCPs- no podem restar impassibles davant la tragèdia que sacseja l'orient mitjà i volem manifestar el següent:

1. No cal dir que som enemics de la violència, de tota violència, ni que siga generada per la injustícia dels poderosos o dels invasors, com el cas de l'ocupació de territoris palestins, per part de l'estat d'Israel, des de fa dècades.

2. La misèria i la desesperació han estat el patrimoni dels palestins, durant tant de temps, mentre que l'estat d'Israel s'ha negat, sistemàticament, a acomplir les dotzenes de resolucions condemnatòries de la ONU, que l'instaven a desallotjar els territoris ocupats il·legalment i a alleugerir el patiment del poble palestí.

3. En aquestes condicions, l'estat d'Israel ha esdevingut l'afavoridor directe dels grups violents d'entre els palestins. Així, doncs, Hamàs és el resultat natural -tot i que no desitjable- de l'assetjament militar, econòmic i polític continuat d'Israel sobre el poble palestí.

4. És de tots conegut que la violència genera violència i no era esperable que ara fora una excepció: l'exercida per l'estat d'Israel de forma tan brutal i continuada, de la que resulta víctima la totalitat del poble palestí, ha generat lamentablement, encara que previsiblement, els atemptats terroristes de grups violents palestins.

5. Aquests atemptats tot i ser del tot condemnables -tots ho són i des de la nostra perspectiva de cristians encara més-, no legitima l'estat d'Israel per emprendre accions de càstig contra la població civil, de forma unilateral. Hi ha els tribunals de Justícia i els organismes internacionals legitimats per fer-ho.

6. Això que ha estat habitual en els seixanta anys d'ocupació il·legal de territoris palestins per part de l'estat d'Israel, s'ha dimensionat ara fins a extrems d'atrocitat inusitada i increïble, per part d'un exèrcit poderosíssim -el d'Israel- que ha convertit en un infern els territoris palestins, amb milers de víctimes innocents, la majoria civils.

7. De cap manera podem acceptar -ni com a cristians ni com a ciutadans- les falses raons i els febles arguments de l'estat d'Israel, en voler "justificar" una tal massacre i en desoir el clam de tot el planeta, amb nombrosos organismes internacionals i personalitats -al que s'ha afegit el Sant Pare-.

8. Especialment, com a cristians, ens esforcem en la construcció d'un món en pau i confiem en tots els homes i dones de bona voluntat, per aconseguir una societat justa, amb l'ajuda de l'amor de Déu.

És per això que:

Ens unim al dolor de les famílies de totes les víctimes -israelianes i palestines- i, com a cristians, implorem la misericòrdia de Déu.

I exigim -no des de la força, però sí des de la raó i des dels fonaments de la nostra fe-:

- A les autoritats internacionals i als països democràtics i civilitzats, que posen fi a aquesta desgràcia, vergonya de la humanitat i facen acomplir les lleis i el respecte als més elementals drets de les persones i pobles.

- Als nostres pastors, que secunden la iniciativa del Papa i demanen una immediata i justa solució, a un conflicte que dura ja massa temps i del que són víctimes, lamentablement, els més pobres i marginats.


Comunitats Cristianes Populars -CCPs- València

No hay comentarios: