23 de mayo de 2012

Comunicat Aplec Xarxa Cristiana

COMUNICAT APLEC XARXA CRISTIANA
(València, 20 de maig de 2012)



En aquest greu moment que estem vivint, enmig de l'actual situació de crisi, quan s’està imposant el neoliberalisme més salvatge, i els interesos de les corporacions financeres i dels poderosos estan arrasant amb els drets socials i laborals conquerits amb tants esforços i lluites al llarg de la història, quan la política està, més que mai, al servei d’una economia perversa, i no de les persones ni del be comú...

Desde Xarxa Cristiana, com Església de base que som, seguidors i seguidores de Jesús alliberador, defensor sempre de la justícia i de la dignitat de la persona, volem manifestar:

- La nostra solidaritat amb persones i col.lectius que més estan patint aquesta situació, les persones aturades, sense recursos, les expulsades de la seua vivenda, les que veuen vulnerats els seus drets més bàsics...

- Valorem i celebrem tantes iniciatives de solidaritat amb les víctimes, de denúncia de l’actual situació i que proposen formes alternatives de viure i de fer política. Son moltes les plataformes, les campanyes, les organitzacions, que treballen per una transformació radical de la societat, per una major justícia, per un món més humà i fratern.
Ens sentim cridats i cridades a col·laborar, promoure i difondre aquestes iniciatives, i ens comprometem a renovar la nostra implicació en les organitzacions i plataformes amb accions alliberadores i transformadores de la realitat.

- Davant les mesures polítiques i econòmiques que s'estan articulant, EXIGIM ALS NOSTRES GOVERNANTS que prioritzen l'atenció a la part més feble de la nostra societat i la cobertura de les necessitats bàsiques de les persones, que respecten i potèncien els serveis públics, per a tota la ciutadania, que promoguen polítiques d’igualtat, i condicions de vida i de treball dignes per a totes les persones.

- Així mateix, des del convenciment que el mandat evangèlic de l'amor ha de conduir a tota l'Església a un major compromís davant aquesta situació, DEMANEM TAMBÉ A LA JERARQUIA CATÒLICA que assumisca com prioritat el posicionar-se clarament en defensa de les persones més desfavorides en l'actual conjuntura.
Volem escoltar als nostres bisbes reclamant enèrgicament suport a la població en situació de major desprotecció, denunciant el reltall en l’assistència sanitària a les persones immigrants, demanant que es respecten els drets laborals, promovent gestos solidaris o animant les iniciatives que vagen en la línia d'un model econòmic més just i solidari.

L’actual situació suposa un repte que ens implica a tota la societat i a tota l'Església. Per nosaltres, es tracta d’implicar-nos en la missió alliberadora de Jesús, en la construcció del Regne de Déu, es a dir, d’una terra nova on regne la justícia.

No hay comentarios: