15 de noviembre de 2015

Jornada conmemorativa del Concilio Vaticano II (28 noviembre)

Jornada conmemorativa del Concilio, organizada por el Grup de seglars i rectors del dissabte para el próximo sábado 28 de Noviembre:

“Als 50 anys...: memòria i provocació del Concili Vaticà II"

Trobada convocada pel Grup de Seglars i Rectors del Dissabte (València)

28 novembre 2015, de 10:30h. a 14:00h.

Sala Audiovisual del Col•legi Sant Antoni Abat (Salesians), València (Av. Primat Reig, 2)

   

El proper 8 de desembre s’acomplix mig segle de la cloenda del Concili Vaticà II.

    Aquest esdeveniment marcà profundament la nostra Església, les nostres vides i també la manera de situar-nos en la societat. La nova aproximació a l’Evangeli que sorgí d’aquell diàleg entre l’Església i els nous temps, ens mostrava com eixir de nosaltres i com entendre la fe amb una mirada plena d’esperança. La crida a ser Poble de Déu, mútuament responsables, com correspon a una gran comunitat de germanes i germans, ens interpel·lava a interpretar amb saviesa els signes dels temps i a perfilar, des d’ells, la imatge del Déu de la Vida.

    Avui sentim de nou que la nostra Església està canviant i està mirant el món de cara, tot tractant de sanar, d’acollir i de servir amb la Paraula; una Paraula lliure que, una vegada s’ha dit, cap persona no sap on va ni la pot controlar. Açò és una provocació, una crida des d’eixa realitat que cada dia se’ns presenta i que espera de nosaltres que continuem essent eixa interpretació de l’Evangeli profundament convençuda que un món diferent és possible; això sí, amb 50 anys més d’experiència i de memòria.

    És per tot això que vos convoquem a una trobada amb espai per a la memòria, per a la celebració, l’alegria i l’esperança.

No hay comentarios: