3 de junio de 2016

HOMOFÒBIA I MISOGÍNIA segons Cañizares (Comunicat de Xarxa Cristiana)

HOMOFÒBIA I MISOGÍNIA segons Cañizares.
Les referències del Cardenal Cañizares al "imperi gai" i a la "ideologia de gènere" com a perills per al model tradicional de família catòlica, reflexen una fòbia irracional i una ofensa no només als col·lectius LGTBI i a les dones, sinó a moltes persones, també cristianes, que defensem la causa de la dignitat i la diversitat LGTBI i feminista.

Com les seves declaracions sobre els refugiats ("no todos trigo limpio"), sobre la pobresa ("no hi ha tants pobres"), o la vigília per la unitat d'Espanya, reflexen les postures més reaccionàries de la jerarquia eclesiàstica, i de la dreta política.

En una societat plural i democràtica no és acceptable aquest fonamentalisme patriarcal, masclista, homòfob i clerical. La realitat mostra que la misogínia mata. El model tradicional de família en què la dona, submisa i abnegada, ho aguanta tot, o el menyspreu per la dona dins de l'matrimoni, han demostrat ser una realitat molt cruel.

Les paraules de l'arquebisbe són irresponsables i provocadores, quan tantes dones pateixen assetjades, maltractades i violades per les seues parelles. Defensar, des de la ideologia de gènere, la igualtat entre homes i dones no és "insidiós", és una qüestió de justícia. O de caritat cristiana, en termes evangèlics.

Com a persones i grups cristians creiem que les paraules de Cañizares són un escàndol i contradiuen l'alegria de l'Evangeli com a missatge alliberador i l'Església misericordiosa.

Creiem que Cañizares no és el pastor que l'Església valenciana necessita per seguir camins de renovació i obertura segons el Concili Vaticà II, les orientacions del Papa Francesc i el mateix Evangeli. Exigim que demane perdó per les seues paraules ofensives i que presente la seua dimissió.

Al Papa Francesc li demanem que, després del cessament immediat del Cardenal si no dimiteix voluntàriament, inicie un procés de consulta per a l'elecció d'un Pastor més adeqüat a les necessitats de l'Església valenciana.

Equip coordinador de Xarxa Cristiana
València, 3 juny 2016

No hay comentarios: