6 de marzo de 2018

XARXA CRISTIANA DÓNA SUPORT A LA VAGA FEMINISTA.



Xarxa Cristiana, plataforma que aglutina grups cristians de base, vol expressar el seu suport al Moviment Feminista, a la celebració del dia 8 de Març, Dia de la Dona Treballadora, i a la VAGA FEMINISTA convocada aquest dia per reivindicar igualtat en drets, i per visibilitzar la fonamental aportació de les dones. La laboral, el consum i la cura són tres de les dimensions en què el món no pot funcionar sense elles.

Denunciem l'explotació que el sistema capitalista exerceix especialment contra les dones. La violència masclista, la bretxa salarial, la pobresa, la desigualtat, la precarietat... incideixen especialment en les dones.

El moviment feminista representa la lluita per la igualtat i la dignitat de les dones, i, amb elles, de tota la humanitat.

Com Xarxa Cristiana, denunciem en l'Església especialment el clericalisme, que el mateix Papa Francisco considera una xacra, perquè fa de l'Església una societat radicalment desigual i no concorda amb la comunitat d'iguals que Jesús volia. Aquesta desigualtat discrimina especialment a les dones, excloses dels àmbits de decisió. Cal també un feminisme cristià. Tampoc l'Església funciona sense l'aportació de les dones.

Saludem el protagonisme de les dones en construir un món més just, igualitari, fraternal i sororal, més a la cura de les persones més vulnerables i de la mateixa Mare-Germana Terra, Casa Comuna que ens sustenta.

Xarxa Cristiana, València 2018.03.06


.........

Xarxa Cristiana apoya la HUELGA FEMINISTA.

Xarxa Cristiana, que aglutina grupos cristianos de base, quiere expresar su apoyo al Movimiento Feminista, a la celebración del día 8 de Marzo como Día de la Mujer Trabajadora, y a la HUELGA FEMINISTA convocada para ese día para reivindicar igualdad en derechos y en reconocimiento de la fundamental aportación de las mujeres. Lo laboral, el consumo y el cuidado son tres de las dimensiones en que el mundo no puede funcionar sin ellas.

Denunciamos la explotación que el sistema capitalista ejerce especialmente contra las mujeres. La violencia machista, la brecha salarial, la pobreza, la desigualdad, la precariedad… inciden especialmente en las mujeres. El movimiento feminista representa la lucha por la igualdad y la dignidad de las mujeres, y, con ellas, de toda la humanidad.

Como Xarxa Cristiana, denunciamos en la Iglesia especialmente el clericalismo, que el mismo Papa Francisco considera una lacra, porque hace de la Iglesia una sociedad radicalmente desigual y no concuerda con la comunidad de iguales que Jesús quería. Esa desigualdad discrimina especialmente a las mujeres, excluidas de los ámbitos de decisión. Es necesario también un feminismo cristiano. Tampoco la Iglesia funciona sin la aportación de las mujeres.

Saludamos el protagonismo de las mujeres en construir un mundo más justo, igualitario, fraternal y sororal, más al cuidado de las personas más vulnerables y de la misma Madre-Hermana Tierra, Casa Común que nos sustenta.

Xarxa Cristiana, Valencia 6-3-2018

No hay comentarios: