19 de mayo de 2008

Les CCPs de València i la "Fòrmula 1"

Les Comunitats Cristianes Populars –CCPs- de València volem denunciar el malbaratament de fons públics, per a un tal evento, del què no cal esperar sinó dividends polítics i electoralistes per a alguns i negoci per als consorcis gestors i personatges, que se'ns proposen com a “models de ciutadania”. Així que, mentrestant uns s'omplin la boca i les butxaques amb els múltiples “beneficis” que obtindrà la “seua” ciutat, nosaltres – des del cristianisme i com a ciutadania-, ben al contrari, pensem que no són sinó despeses milionàries i molèsties afegides des de fa mesos i en el futur. Per això manifestem el nostre rebuig.

Perquè la Comunitat Valenciana té altres prioritats, com ara fer efectives les ajudes i dotacions previstes per la Llei de Dependència, aprovada per les Corts Generals i que la nostra Generalitat boicoteja sistemàticament, impedint que tantes famílies valencianes en resulten beneficiàries, així com la construcció d'escoles, la dotació de biblioteques públiques, el finançament de les universitats, la construcció d'autovies gratuïtes, de nous centres de salut, d'hospitals, de locals cívics, l'atenció a immigrants i marginats, la dotació de vivendes protegides i un llarg etcètera, com per a dedicar xifres milionaris al caprici d’uns governants i a l’espectacle “popular”.

Perquè ja n’hem tingut prou amb el abultat i fosc finançament del viatge del Papa i el muntatge de l’Amèricas cup- que encara ara Generalitat i Ajuntament amaguen sense rubor, com per iniciar un nou episodi de despeses milionàries en avals, cànons, compensacions i altres martingales, que alguns quantifiquen en més de cent milions d’euros.

Perquè -com s’ha denunciat a abastament-, el frau de llei en les adjudicacions, terminis i l’obscurantisme en la informació pública, és un fet escandalós, emparant-se en “excepcionalitats” i un suposat “interès general” que veïns i associacions neguen rotundament.

Perquè des de la sostenibilitat i ecologia urbanes és un autèntic atemptat a l’equilibri de la ciutat, per la violació dels plans de creixement moderat, la sorollositat i perill extrems en seguretat i les molèsties afegides als barris marítims -els més afectats- que, lluny de beneficiar-se en la seua integració i millora, es veuen degradats i presoners del circuït.

És per això que, des de la cristiandat i ciutadania, denunciem una tal macroestructura, que en res beneficia als habitants de la nostra ciutat, alhora que lamentem el silenci del nostre pastor, l’arquebisbe Agustín, que el fa còmplice d’un tal despropòsit i d’una tal manifestació ostentosa de poder material, clarament antievangèlica.

València, maig de 2008.

Comunitats Cristianes Populars –CCPs-

No hay comentarios: