17 de mayo de 2009

Manifest (II Aplec Eclesial de Xarxa Cristiana de València, 17 de maig de 2009)

Per segon any ens reunim un grup de persones de grups i col·lectius eclesials de base de diferents diòcesis i comarques valencianes amb l'objectiu de compartir les nostres experiències, compromisos i fer visible la riquesa de la diversitat de carismes i estils de viure la fe comuna en el seguiment de Jesús.

Aquest any, sota el lema "Caleu les xàrcies" (Lc 5,4) hem volgut compartir la multitud de connexions amb les que estem fent xarxa tant a nivell eclesial com social, i animar-nos mútuament a treballar pel Regne de Déu des de les diferents situacions on sentim la crida de Jesús a col·laborar amb ell en la transformació del nostre món.

Especialment sentim la interpel·lació de tantes persones i col·lectius afectats per la injustícia d'una crisi produïda pel neoliberalisme en el seu insaciable desig d'enriquiment a costa de les persones i col·lectius que aporten el seu esforç i tanmateix pateixen les pitjors conseqüències de l'atur, la pobresa i l'exclusió social. Les persones immigrants en la nostra societat i els països del tercer món són les principals víctimes d'una globalització deshumanitzadora.

Encara que sentim la impotència d'un esforç que no veu els resultats desitjats, creiem també que en nom de Jesús som capaços de "calar les xàrcies" i confiar que un altre món és possible a pesar de la nostra ineficàcia.

Com a persones creients en Jesús ens dol que la Jerarquia eclesiàstica, el Papa, el Vaticà i els dirigents de la Conferència episcopal espanyola estén més preocupats pels seus interessos institucionals i de poder que pel servei als més pobres, la fidelitat a l'Evangeli i a l'esperit del Concili Vaticà II. Ens anima, a pesar de tot, comprovar l'esperit profètic en algunes persones i grups que ens transmeten esperança i ànim en els nostres xicotets compromisos.

Com a membres de l'Església valenciana saludem al nou Arquebisbe de València, desitjant i esperant que el seu ministeri es puga distingir per la sensibilitat cap a les persones més necessitades, cap el poble valencià i amb totes les comunitats cristianes a les que ha de servir.

II Aplec de Xarxa Cristiana.

València, 17 de maig de 2009

No hay comentarios: