1 de mayo de 2011

Davant la denegació de la comunió a una dona lesbiana a una parròquia de València

Informació prèvia

Davant els fets ocorreguts a la Parròquia del Rosari de València manifestem que el fet de combregar és una adhesió i seguiment a Jesús, al seu missatge d'amor, llibertat, solidaritat, d'acompanyament de les persones excloses, de les que no conten per a ningú, d'alliberament de les nostres pors... per tant no seguim cap codi de dret canònic ni cap norma que ens oprimisca. Si Ell no jutja, no exclou cap persona, no aparta a ningú del seu sopar, de la seua companyia i ens estima com som, perquè la majoria de la jerarquia catòlica no actua així?

Jesús no condemna el lesbianisme.

Animem a les persones lgtb (lesbianes, gais, transsexuals i bissexuals) creients a apropar-se sense por a prendre la comunió, a acudir a les seues parròquies habituals, a no autoexcloure's, a viure l'orientció sexual i la identitat de gènere com un regal de Déu, igual que la fe, i a fer-les compatibles.

Felicitem a Pilar per la valentia de denunciar. La denúncia és profètica.

Instem als bisbes i preveres de la diòcesi, i a tots en general, a que no tinguen por, abandonen la doble moral i tracten a les persones que ens apropem a combregar igual que ens tracta Jesús i que pensen que si Ell no ens exclou, perqué ells, quasi sempre, sí?

Demanem que el canvi que poc a poc va gestant-se en la base de l'església on tots i totes exercim les nostres funcions horitzontalment, arribe a tota l'església, que abandone el masclisme, la lgtb-fòbia, la piramidalitat, l'apropament al "poder" i als privilegis i siga més pobra, austera i compromesa amb la realitat humana.

Ens preguntem quan deixaran de considerar-nos pecadors/es a les persones lgtb. L'homosexualitat no és cap pecat i les famílies que formem tampoc, és més, estan beneïdes per Déu. Sembla ser que allò que volen es continuar controlant i manipulant les nostres consciêncies en els confessonaris, però això, si alguna vegada ho han fet, ja s'ha acabat, som persones adultes en la fe i ens sentim estimades per Déu, no volem portar doble moral com molts d'ells. Vivim la nostra orientació sexual des de l'afectivitat i des de l'amor.

Rafa Abat

Portaveu del Grup d'Assumptes religiosos del Col.lectiu Lambda de València

No hay comentarios: