29 de diciembre de 2015

Taizé convoca quinze mil joves a València

  MÉS INFORMACIÓ: http://www.taizevalencia.es/


Acte ecumènic a Taizé amb el germà Alois. 
Foto: EFE.

Aquests milers de joves europeus, i d'altres continents, estan convocats a València per fer una peregrinació de «confiança». Després que Praga, París, Berlín i moltes altres ciutats hagen rebut aquesta convocatòria, ara, al cap i casal del País Valencià aplega aquesta munió per viure la Trobada de Confiança que és tot un repte en els temps que vivim.

Així doncs, a partir del 28 de desembre fins a l'1 de gener, la ciutat serà la seu d'aquest aplec internacional que ja fa 38 anys que s'hi celebra.

Pretén, a partir del valor esmentat de la confiança, cercar dreceres d'encontre des de la senzillesa i la misericòrdia, portar endavant el missatge evangèlic. Si fa o no fa, com l'esperit que impregna la vida monàstica dels germans que fan vida a Taizé, i que és coneguda i reconeguda pel seu tarannà obert i acollidor especialment pel que fa als joves.

Però haurem d'explicar que Taizé és un llogaret de la Borgonya francesa. En aquest indret el pare Roger Schutz durant la segona guerra mundial s'hi va dedicar a protegir refugiats que fugien de l'avanç de les tropes alemanyes. En el decurs del temps, i amb uns quants germans, va fundar una comunitat ecumènica sense grans pretensions d'expansió. En l'actualitat està composta per cent germans, catòlics i protestants, la procedència dels quals abasta vint-i-cinc països.

Aquest moviment cada cop té més èxit. Fascina i atreu aquells que cerquen la senzillesa, la proximitat i encontre. Així, les celebracions i pregàries vénen caracteritzades per una litúrgia amb símbols, cants i gestos senzills, i molt propers, que aconsegueixen fer protagonista actiu a qui s'hi troba i no un espectador passiu com esdevé en altres celebracions més tradicionals. Atesa la diversitat i origen dels participants, aquests actes tenen un alt tarannà ecumènic que obri àmbits i perspectives d'acollida i acceptació a el que és divers o desconegut.

A l'estiu centenars de joves fan estatge al lloc de la comunitat atrets per les seues propostes.
A l'hivern te lloc l'encontre al qual ens estem referint. Mitjançant el qual l'esperit de Taizé sembla que es vol donar a conèixer i —ara— s'obre a la ciutadania i a les persones de bona voluntat. Ensems, que els seus participants coneguen diversos llocs del món i, sobretot, que tinguen relació amb la gent, famílies, parròquies, moviments, etc. La gran majoria dels pelegrins són cristians de les diverses confessions existents.

Tres grans blocs temàtics seran matèria d'estudi i reflexió pels visitants: Fe i Espiritualitat, Solidaritat/Societat i Art i Cultura.

Mitjançant l'oració, els tallers i també els debats, amb experts i persones dels tres àmbits adés referits, és com els pelegrins aniran amerant-s'hi dels valors de la confiança, la igualtat, la solidaritat i la justícia. Valors compartits amb molts altres col·lectius actuals que miren d'omplir la seua vida del que és transcendent i no tan sols dels efímers i banals atractius de la societat contemporània.

Els pelegrins seran acollits, desinteressadament, a les cases de persones i famílies —creients o no— de la ciutat i dels pobles de les comarques de l'Horta. Ací ja entra en joc la diversitat, la comunicació i el coneixement de realitats distintes. Els joves, a més de la casa on faran nit i un àpat, també faran oració en la parròquia que els acull així com reunions amb els grups parroquials per tal de conèixer formes i maneres diferents de viure i celebrar la fe.

pepferrerlletres.blogspot.com


No hay comentarios: