7 de julio de 2008

Adhesió de les Comunitats Populars Cristianes al Comunicat de Caritas davant de la "Directiva de la Unió Europea sobre el retorn dels immigrants"

Les Comunitats Cristianes Populars de València –CCPs- ens volem adherir al “manifest” de Càritas, área de justicia y solidaridad de Confer y Justicia y Paz ante la directiva sobre retorno de la unión europea. I ho fem, ara, amb el goig afegit de trobar una veu d’església potent i testimonial, acostumats com estem a escoltar altres veus institucionals gens exemplificants ni evangèliques.

Volem, doncs, afegir-nos a la crida que fa el “manifest” envers el respecte als drets humans, conculcats per la normativa que, finalment i lamentablement, ha estat confirmada pel ple del Parlament europeu.

Trobem absolutament injust i anticristià penalitzar els immigrants de la seua situació d’ “il·legalitat”, que suporten precisament per la manca d’ètica dels governs dels seus països i l’absència total d’accions contundents dels de la UE, per promoure la justícia i el benestar, més enllà de les “fronteres” europees.

I cridem a la responsabilitat dels ciutadans –cristians inclosos- de la UE, a revoltar-se contra directives tan inhumanes, fruit de les polítiques més dretanes i antisocials de certs països de la Unió que, en lloc de ser corregides i modificades, es reben amb complaença per part de la resta de membres de la UE.

Finalment, ens agradaria sentir una paraula testimonial del nostre pastor, l’arquebisbe Agustín Garcia, ara que té l’oportunitat d’il·luminar les consciències dels catòlics valencians, en relació a un tema tan greu, com el què ens ocupa.

València, juliol de 2008

Les CCPs de València

No hay comentarios: