14 de julio de 2008

Al voltant de Xarxa Cristiana (article en "Saó", juny 2008)

Naix a València Xarxa Cristiana


Deme Orte

(article publicat en el núm de juny de "Saó")


Fa temps que els grups cristians de base s’estan coordinant tant en l’àmbit local com en el del País Valencià, celebren trobades com la itinerant celebració del 9 d’Octubre i participen en el Fòrum Cristianisme i Món d’Avui, que enguany ha celebrat la seua vintena edició. Fa anys es va constituir també el col.lectiu Som Església, vinculat a Som Església de l’àmbit estatal i europeu.

Aquests dos últims anys s’ha anat forjant a nivell estatal la constitució de Redes Cristianas, la qual, després de quasi un any de preparació, va celebrar la seua primera assemblea general el passat mes de novembre de 2007, amb un èxit de participació de més de 150 col.lectius, en un ambient de reivindicació, de participació en tallers preparats pels col.lectius implicats, i de celebració d’una fe compartida des de realitats vitals molt diverses. El compromís per «globalitzar la dignitat humana» era el lema de fons. El gest solidari va ser la concentració reivindicativa i festiva a la plaça de Lavapiés, lloc emblemàtic de multiculturalitat.

Una vintena de col.lectius cristians de base de València i Castelló s’han anat coordinant i han constituït Xarxa Cristiana com a plataforma de coordinació, per a compartir experiències i inquietuds, i com a via de presència i de compromís en la societat i en l’Església. L’emblemàtic 8 de Març va quedar formalment constituïda i va ser triat un xicotet comité coordinador. Com que una de les vies prioritàries de connexió, comunicació, coordinació i intercanvi seria la xarxa d’Internet, de seguida es va posar en marxa un correu electrònic de referència: <xarxa.cristiana@gmail.com>, i quasi al mateix temps un blog: <http://xarxacristiana.blogspot.com>. Amb ells es pretén també oferir un servei de connexió no sols entre els grups vinculats, sinó també amb altres webs d’interés, enllaços, informació d’actes, comunicats, documents i recursos que poden ser útils. (...)

[Per tal de llegir la resta d'aquest article, punxa ací]

No hay comentarios: