12 de febrero de 2009

Una directiva indigna (CCPs València)

Les Comunitats Cristianes Populars de València -CCPs- ja havíem celebrat el "manifest" de Càritas y de Justicia y Paz, contra la proposta de la Comissió de la UE, d'autoritzar la prolongació de la setmana laboral fins a les 65 hores -coneguda com a directiva de la vergonya-.

Ara ens satisfà -com a cristians i com a treballadors- que el Parlament Europeu, de majoria "popular", ha desautoritzat i paralitzat, en votació folgada, la decisió de fa uns mesos de la Comissió, la iniciativa de la qual fou del primer ministre Brown, que presideix un govern suposadament progressista -laborista-, a la Gran Bretanya.

Per sort -i en contra de tot pronòstic- la majoria conservadora del Parlament Europeu ha dit NO a un tal despropòsit, que suposaria ben bé, tornar al temps de l'esclavatge. I això honora els parlamentaris de les diverses opcions polítiques, fent que eurodiputats espanyols del PP i socialistes votaren plegats amb els laboristes britànics i la resta de forces d'esquerra de l'arc parlamentari europeu.

Així es reconeixia la conquesta històrica de fa un segle, de limitar a 48 hores, la jornada laboral, aconseguida per la OIT -Organització Internacional del Treball. Mesura reconeguda per (quasi) tots -fora dels explotadors i els polítics que els aixopluguen- com a absolutament necessària, per mirar de conciliar la vida personal i familiar amb la laboral.

Resta pendent, però, la reconducció de la política migratòria, unilateralment adreçada a penalitzar els qui es veuen obligats a abandonar els seus països d'origen, fugint de la fam, la misèria i la persecució política i es troben, a més, en situació de precarietat jurídica, quan no de declaració d' "il·legalitat".

Com a cristians i com a ciutadans discrepem frontalment dels qui, portats únicament pels seus interessos de guanys econòmics, veuen en la persona humana elements de producció o de rendibilitat social i política. La dignitat de tot ésser humà ens exigeix el respecte i consideració pròpies de tal condició.

I ens complauria que els nostres pastors, tan amatents en traslladar-nos doctrina, en altres temes de la vida social, es pronunciaren, també ara i en relació al greu atemptat que suposaria per a la dignitat de la persona humana, unes tals agressions.

--València, gener de 2009

Comunitats Cristianes Populars de València
-CCPs-

No hay comentarios: