21 de junio de 2009

Manifest Orgull LGTB 2009 País Valencià

Escola sense armaris!


Companyes i companys, avui les lesbianes, els gais, les dones i homes transsexuals i bisexuals tornem a eixir al carrer per continuar reivindicant els nostres drets i celebrar els avanços que ja hem aconseguit. Ho fem 40 anys després de la revolta de Stonewall, d'aquella nit en què a Nova York començava una nova època per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals. Des d'aleshores hem avançat molt en la igualtat legal però ens queda molt més en la igualtat real.

Enguany és l'any de la diversitat sexual a l'educació. L'educació és el pilar fonamental per canviar una societat, per eliminar els prejudicis i eradicar l'homofòbia, la transfòbia i la bifòbia.

Per tot això, volem una escola sense armaris. Volem una escola laica, pública i de qualitat per a tot el món. Exigim a les administracions educatives que incloguen la diversitat sexual en els currículums de tot el sistema educatiu, mostrant des de Primària que existeixen altres models de família diferents al de pare-mare heterosexuals. Perquè tenir dues mares o dos pares és una realitat des de fa molt temps que ara hem aconseguit emparar per les lleis, i la societat no pot viure d'esquenes a l'evidència.

Volem que es destinen els recursos necessaris per fer que l'assetjament escolar per homofòbia, bifòbia o transfòbia passe a la història, i cada alumna o alumne puga viure de manera oberta la seua orientació sexual o identitat de gènere als instituts sense ser objecte de burles o agressions. Volem alumnes visibles, professors visibles, per demostrar la riquesa i la pluralitat de la nostra societat.

També denunciem les maniobres fetes pel Partit Popular menyspreant l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania i els continguts on s'educa en la diversitat sexual i familiar de la societat del segle XXI.

Denunciem l'educació sexual tendenciosa, acientífica i homòfoba que s'imparteix a les escoles i universitats catòliques i demanem a les administracions que es retire qualsevol ajuda, concert o subvenció a les entitats que no respecten els drets constitucionals més fonamentals. Demanem que les Universitats assumisquen el seu paper d'avantguarda social i denuncien la falta de rigor científic de les opinions homòfobes d'alguns sectors conservadors.

Ens queda per davant una enorme tasca també a la salut sexual, per evitar les infeccions de transmissió sexual i aturar les infeccions per VIH-SIDA, la dignitat i la salut de les persones que viuen amb VIH, fent que la sanitat pública assumisca el tractament dels efectes derivats dels fàrmacs. Exigim mesures per a la inserció social i laboral de les persones transsexuals i el ple reconeixement a la sanitat pública de tot el procés de reassignació sexual, fent que siguem ciutadanes i ciutadans de primera. Continuem reivindicant la visibilitat lèsbica, com una eina fonamental per al empoderament de les lesbianes i demanem a les lesbianes de l'àmbit públic que donen un pas endavant i isquen de l'armari perquè necessitem referents lèsbics a la nostra societat. I no oblidem la necessitat de l'educació en valors democràtics i de llibertats sexuals als països on encara existeix la repressió o la pena de mort per ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual.

Per tots aquests motius apostem enguany
per la diversitat sexual a l'educació.

Per una escola sense armaris!

Feliç Orgull 2009!!!

No hay comentarios: