13 de junio de 2010

Manifest Orgull LGTB 2010 País Valencià



Transsexuals amb drets, ja!


Companyes i companys, hui les dones i homes transsexuals, les lesbianes, els gais i les persones bisexuals tornem a eixir al carrer per continuar reivindicant els nostres drets i celebrar els avanços que ja hem aconseguit.

Enguany estem en un any per a transformar, dedicat als drets de les persones transsexuals. Per això les dones i els homes transsexuals, junt a la resta de la societat, volem transformar la ment d’aquelles persones que es creuen amb el dret de nomenar la transsexualitat com una malaltia mental i per això exigim al govern espanyol que, després de sumar-se a la despatologització de la transsexualitat, modifique la Llei d’Identitat de Gènere. Volem transformar la sanitat pública valenciana i exigim a la Conselleria de Sanitat que incloga de manera integral el procés transsexualitzador. Volem transformar l’àmbit laboral i exigim a la Generalitat Valenciana i al Govern espanyol polítiques actives d’ocupació, mesures de discriminació positiva, d’inserció i d’estabilitat dels llocs de treball de les persones transsexuals, així com la regulació del treball sexual. Volem transformar el sistema educatiu que no reconeix l’existència de la nostra diversitat i exigim a la Conselleria d’Educació que visibilitze la nostra realitat al currículum educatiu.

Volem transformar la imatge estereotipada que s’ofereix de les persones transsexuals i certa mentalitat social que fa de nosaltres un dels col·lectius amb major exclusió social. Per això exigim al govern valencià que seguisca els passos d’altres comunitats autònomes i aprove una llei integral sobre transsexualitat, que servisca d’exemple a tota la societat en el respecte cap a les dones i els homes transsexuals.

Enguany també estem a punt de complir el cinqué aniversari de la Llei que reconeix el dret al matrimoni entre persones del mateix sexe. Un any més denunciem l’homofòbia del Partit Popular i li exigim que retire el recurs d’inconstitucionalitat, un atemptat contra la nostra igualtat, la nostra dignitat i les nostres famílies. Enguany hem celebrat avanços legals en altres països però no podem oblidar la situació de persecució que patim encara en més de 80 estats. En 7 d’ells sota la pena de mort. No oblidem a les persones homosexuals i transsexuals que patiren eixa persecució en el nostre país sota el règim franquista.

Per això denunciem ara i ací la postura homòfoba i hipòcrita del Vaticà i dels països de la Conferència Islàmica que s’oposen en els fòrums internacionals a l’eliminació de la condemna legal i de la pena de mort aplicada a lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals.

Continuem treballant per a obrir espais de llibertat a la comunitat educativa, per a aconseguir una escola sense armaris, i exigim a les institucions educatives que treballen en aquest sentit. Continuem reivindicant la visibilitat lèsbica, així com la inclusió de lesbianes, dones bisexuals i transsexuals al Pla d’igualtat i les polítiques de gènere de la Generalitat, així com dels ajuntaments valencians. Ens queda per davant una enorme tasca també pel que fa a la salut sexual, per evitar les infeccions de transmissió sexual, especialment les infeccions per VIH-SIDA. Apostem per la dignitat i la salut de les persones que viuen amb VIH, fent que la sanitat pública assumisca el tractament dels efectes derivats dels fàrmacs.

Ens queda molt per avançar, i per això seguim celebrant, seguim lluitant, seguim transformant. Hui volem transformar aquesta societat per a que no permeta cap tipus d’exclusió social. Hui, lesbianes, gais, bisexuals, heterosexuals, transsexuals, transgèneres i intersexuals exigim la plena igualtat legal i social de les persones transsexuals.

Transsexuals amb drets, ja!

No hay comentarios: